Jensen & Bugge + Høirup

Mette Kathrine Jensen Stærk, Kristian Bugge og Morten Alfred Høirup dyrker den danske traditionelle folkemusik og de historier, den fortæller om samvær, nærhed, dans og livets gang i øvrigt. Få har som dem besøgt så mange af de små øer og andre egne af Danmark, hvor folkemusikken stadig overleveres fra generation til generation. Det har gjort dem til specialister i mange af de forskellige musikalske dialekter, der findes indenfor den danske folkemusik. Alle tre har modtaget adskillige Danish Music Award-priser for deres nytolkninger af den traditionelle musik, og de har turneret over det meste af verden i utallige konstellationer.

I sommeren 2015 udgav de deres første trio-cd med titlen “Slid din tid”!

Dwight Lamb, Jensen & Bugge

Historien om Dwight er helt enestående i Danmark! Dwights morfar, Chris Jerup, emigrerede fra Vendsyssel i Nordjylland i 1893. Han var søn af den legendariske spillemand Kræn Jerup og spillede selv både violin og diatonisk harmonika. Så han medbragte et stort repertoire af dansk spillemandmusik. Da Chris solgte sin gård og gik på pension, flyttede han ind hos den da 12-årige Dwight og hans forældre. Og dermed fik Dwight lejlighed til at lære hele morfarens danske repertoire.

Som 19-årig begyndte Dwight også at spille violin, ”over the top”, dvs. med venstre hånd, men uden at skifte strengene rundt. (Det var ikke en mulighed at strenge om, da han spillede på sin fars violin). Med årene blev han storspillemand med amerikansk old-time som speciale. Han har undervist og inspireret utroligt mange yngre musikere, mange af dem vidste slet ikke at han også spiller dansk musik på enradet, diatonisk harmonika!

Men heldigvis indspillede han et par danske harmonikastykker på sine violin-cd’er og de plader endte til sidst i Danmark. På den måde fik Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen Stærk nys om Dwight og for fem år siden fik de arrangeret et møde på en festival i Minnesota. Siden da har de spillet sammen mange gange og i maj 2010 kom Dwight for første gang til Danmark, på turné som trio med Jensen & Bugge. En del af koncerterne fra den turné, blev indspillet af lydteknikeren Torben Sminge og samlet til udgivelse. På en senere turné blev koncerterne ligeledes optaget til en ”Live in Denmark 2013 vol 2”.

Begge cd’er udkom både i USA på Missouri Valley Music og i Danmark på Go Danish Folk Music.