Jensen, Bugge & Høirup

Traditionel og nykomponeret musik fra Danmark

Harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen, violinist Kristian Bugge og guitarist og sanger Morten Alfred Høirup, dyrker den traditionelle danske folkemusik, og de historier den fortæller, om samvær, nærhed, og livets gang i øvrigt.

Repertoiret består af instrumentalmusik og sange fra bl.a. Falster, Thy, Fanø og Læsø, og krydres desuden med melodier som trioen selv komponerer, helt i de gamle traditionsbæreres ånd.

Ganske få har som dem besøgt så mange af de små øer og andre egne af Danmark, hvor folkemusikken og viserne stadig overleveres fra generation til generation.

Det har gjort dem til såvel historiefortællere, som specialister i de mange forskellige musikalske dialekter indenfor den danske folkemusik, en viden og forståelse de udnytter når de spiller såvel koncerter som til dans.

Danse-koncerter

Et af Jensen, Bugge & Høirup’s specialer er at spille såkaldte “danse-koncerter”, hvor musikken er arrangeret til såvel det traditionelle bal, som til decideret koncert.

Resultatet er et musikalsk forløb som er spændende og sjovt for såvel dansere, som det lyttende publikum. Danse-koncerterne præsenteres og instrueres på stedet af trioen.

Alle i trioen har i øvrigt modtaget adskillige Danish Music Awards for deres nytolkninger af den danske folkemusik, og sammen har de turneret og spillet i klubber, forsamlingshuse og på festivaler i Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Færøerne, USA og Canada.

I sommeren 2015 udgav Jensen, Bugge & Høirup deres første trio-cd med titlen “Slid din tid”, som i efteråret hjembragte dem nomineringen til “Traditionsprisen”, ved Danish Music Awards Folk 2015!

Der udover har de indspillet to live-albums med den gamle dansk-amerikanske harmonikaspiller, fiddler og traditionsbærere Dwight Lamb.

Desuden har de indspillet en lille håndfuld videoer live under en magiske danse-koncert i danseladen på Musik over Præstø Fjord Festival i august måned 2017.

Kontakt

Send os en hilsen og vi vender tilbage så snart vi kan!